25. 2. 2020  23:10 Frederik
Akademický informační systém

Lidé na STU


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

Ing. arch. Pavol Korček, PhD.
Identifikační číslo: 3546
Univerzitní e-mail: pavol.korcek [at] stuba.sk
 
Odborný asistent CSc.,PhD. - Ústav architektúry občianskych budov (FA)
 
Externí spolupracovník - Ústav architektúry občianskych budov (FA)
Externí spolupracovník - Stavebná fakulta (STU)

Kontakty     Výuka     Publikace     Vedené práce     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Bakalářská práce
Název práce:Galéria
Autor: Bc. Lívia Gažová
Pracoviště: Ústav architektúry občianskych budov (FA)
Vedoucí práce: Ing. arch. Pavol Korček, PhD.
Oponent:Ing. arch. Jozef Bátor, PhD.
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:anglický jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Název práce:A gallery
Abstrakt:The topic was: how to enter into an existing concrete-pannel housing structure with a new object? How should it look like, what use would it have, how should it communicate with the surrounding area and what does it have to contain? The problem was to state the connection and the relationship between socialistic residential zone and Strkovec lake -- a natural element. The building consisting of a gallery and a restaurant does not try to enter rudely, ostentatiously. It would like to fit, but in different shoes. The construction is based on modules, pannels, concrete, walls and their compositions; just like the pannel housing concept was. The walls spread-up the area determine and outline spaces, they limit views. If we cover them, doesn`t matter where, we can get the building. The rest is on the users, how wisely they can deal with the other walls. The pannels outside as well as those inside will become exhibits. The museum of post-war architectural development of Bratislava. Because of a need of enlightment, education, in a way a honor to history. A gallery, or better to say a museum, is situated on the northern side of the area. It turns itself to the lake and visually connects natural elements. It makes you go in. Right behind the main entrance, the house is devided into a gallery and a restaurant, on both sides of the foyer and with particular backround areas in the nothern side. The concept of division of the spaces by structural walls can be recognized in both orders. Concrete pannels are used as exhibits and as exhibition pannels as well. The second floor is more variable for other displays and more opened -- without walls. The house and its interior perception is defined by the contrast of full rigid walls and big glazings. The solid and the void. Suggestive. Surprising.
Klíčová slova:post-war architecture, housing, panel, Bratislava

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Zobrazit zadání

Části práce s odloženým zveřejněním:

Závěrečná práce (přílohy závěrečné práce) neomezeně
Posudky závěrečné práce neomezeně