21. 2. 2020  19:34 Eleonóra
Akademický informačný systém

Ľudia na STU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. arch. Pavol Korček, PhD.
Identifikačné číslo: 3546
Univerzitný e-mail: pavol.korcek [at] stuba.sk
 
Odborný asistent CSc.,PhD. - Ústav architektúry občianskych budov (FA)
 
Externý spolupracovník - Ústav architektúry občianskych budov (FA)
Externý spolupracovník - Stavebná fakulta (STU)

Kontakty     Výučba     Publikácie     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Bakalárska práca
Názov práce:Galéria
Autor: Bc. Lívia Gažová
Pracovisko: Ústav architektúry občianskych budov (FA)
Vedúci práce: Ing. arch. Pavol Korček, PhD.
Oponent:Ing. arch. Jozef Bátor, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:anglický jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:A gallery
Abstrakt:The topic was: how to enter into an existing concrete-pannel housing structure with a new object? How should it look like, what use would it have, how should it communicate with the surrounding area and what does it have to contain? The problem was to state the connection and the relationship between socialistic residential zone and Strkovec lake -- a natural element. The building consisting of a gallery and a restaurant does not try to enter rudely, ostentatiously. It would like to fit, but in different shoes. The construction is based on modules, pannels, concrete, walls and their compositions; just like the pannel housing concept was. The walls spread-up the area determine and outline spaces, they limit views. If we cover them, doesn`t matter where, we can get the building. The rest is on the users, how wisely they can deal with the other walls. The pannels outside as well as those inside will become exhibits. The museum of post-war architectural development of Bratislava. Because of a need of enlightment, education, in a way a honor to history. A gallery, or better to say a museum, is situated on the northern side of the area. It turns itself to the lake and visually connects natural elements. It makes you go in. Right behind the main entrance, the house is devided into a gallery and a restaurant, on both sides of the foyer and with particular backround areas in the nothern side. The concept of division of the spaces by structural walls can be recognized in both orders. Concrete pannels are used as exhibits and as exhibition pannels as well. The second floor is more variable for other displays and more opened -- without walls. The house and its interior perception is defined by the contrast of full rigid walls and big glazings. The solid and the void. Suggestive. Surprising.
Kľúčové slová:post-war architecture, housing, panel, Bratislava

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene