21. 10. 2020  7:19 Uršuľa
Akademický informačný systém

Ľudia na STU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Ladislav Staruch, PhD.
Identifikačné číslo: 4142
Univerzitný e-mail: ladislav.staruch [at] stuba.sk
 
Odborný asistent CSc.,PhD. - Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)

Kontakty     Výučba     
     
     Orgány     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce:
Bakalárska práca
Názov práce:
Detekcia inhibičných látok v hydinovom mäse a jeho kvalita
Autor: Bc. Jana Petková
Pracovisko:
Vedúci práce:
Oponent:
Ing. Marcel Mati, PhD.
Stav záverečnej práce:
Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:
slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:
Detekcia inhibičných látok v hydinovom mäse a jeho kvalita
Abstrakt:
Konzumácia hydinového mäsa je často riešenou otázkou v súčasnosti, hlavne kvôli zvýšenému používaniu inhibičných látok v potravinárskom priemysle. Inhibičné látky sú definované ako všetky farmaceutické látky využívané vo veterinárnej medicíne na liečenie chorôb živočíchov a zníženie úmrtnosti. Používanie týchto látok je prísne kontrolované pre ich negatívne účinky. V hydinovom mäse sa najčastejšie vyskytujú antibiotiká a rezídua antibiotík, ktoré môžu mať nežiaduci vplyv na zdravie spotrebiteľa. Práca sa zoberá rozdelením inhibičných látok, ich kontrolou, využívaniu v hydinovom mäse a ich detekciou. Bližšie sú opísané tri skupiny antibiotík - nitrofuránov, tetracyklínov a fluorochinilónov z hľadiska chemickej štruktúry, legislatívy a aplikácie v živočíšnom priemysle a ich následných negatívnych účinkoch. Cieľom tejto práce je štúdium inhibičných látok používaných v hydinovom priemysle z hľadiska štruktúry, vplyvu a legislatívy.
Kľúčové slová:rezíduá, inhibičné látky, hydinové mäso, detekcia

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene