Oct 17, 2019   12:09 p.m. Hedviga
Academic information system

Persons at STU


This page displays all publicly accessible information about the desired person. Some information about the person's occupation and offices may be hidden.

Ing. Katarína Furdíková, PhD.
Identification number: 42534
University e-mail: katarina.furdikova [at] stuba.sk
 
Odborná asistentka CSc.,PhD. - Institute of Biotechnology (FCFT)

Contacts     Graduate     Lesson     Final thesis     
Projects     Publications     Supervised theses     

Year:
Order by:

The selected person is an author of the following publications.

Ord.PublicationsType of resultYearDetails
1.Aromatický profil odrodovho vína Zweigeltrebe
Drtilová, Tereza -- Ďurčanská, Katarína -- Špánik, Ivan -- Furdíková, Katarína
Aromatic profile of varietal wine Zweigeltrebe. In 42nd World Congress of Vine and Wine, 15.-19.7.2019, Geneva, Switzerland. Geneva,: OIV, 2019, p. 456--457. ISBN 978-285-038-0105.
contributions in anthologies, chapters in monographs/textbooks, abstracts2019Details
2.Aromatický profil vína Rizling rýnsky získaného rôznymi inokulačnými technikami
Ďurčanská, Katarína -- Drtilová, Tereza -- Kolek, Emil -- Furdíková, Katarína
Aromatic profile of Riesling wines obtained by different inoculation strategies. In 42nd World Congress of Vine and Wine, 15.-19.7.2019, Geneva, Switzerland. Geneva,: OIV, 2019, p. 447--448. ISBN 978-285-038-0105.
contributions in anthologies, chapters in monographs/textbooks, abstracts2019Details
3.Categorization of wine
Drtilová, Tereza -- Furdíková, Katarína
Víno a jeho kategorizácia. Vinič a víno, 19. p. 20--21.
articles in magazines2019Details
4.Concept terroir in viti and viniculture
Furdíková, Katarína
Koncept terroir vo vinohradníctve a vinárstve. Vinařský obzor, 112. p. 302--306.
articles in magazines2019Details
5.Charakterizácia a selekcia kmeňov Saccharomyces cerevisiae izolovaných z tradičných odrôd a novošlachtencov z Českej a Slovenskej republiky
Ďurčanská, Katarína -- Muchová, Lucia -- Drtilová, Tereza -- Olejníková, Petra -- Ženišová, Katarína -- Furdíková, Katarína
Characterization and selection of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from traditional and newly-bred vine varieties of Czech Republic and Slovakia. Journal of Food and Nutrition Research, 58. p. 9--20.
articles in magazines2019Details
6.Identification and characterization of axenic cultures of wine yeast
Ondrigová, Anna -- Furdíková, Katarína
Identifikácia a charakterizácia čistých kultúr vínnych kvasiniek. Bachelor thesis. 2019.
final thesis2019Details
7.Influence of Botrytis cinerea on aroma profile of Tokaj wines
Bátorová, Anna-Mária -- Furdíková, Katarína
Vplyv Botrytis cinerea na aromatický profil tokajských vín. Bachelor thesis. 2019.
final thesis2019Details
8.Influence of Botrytis cinerea on aroma profile of Tokaj wines
Dallos, Adrienn -- Furdíková, Katarína
Vplyv Botrytis cinerea na aromatický profil tokajských vín. Diploma thesis. 2019.
final thesis2019Details
9.Influence of terroir on quality of varietal wine Grunerveltliner 2018
Melicherová, Katarína -- Furdíková, Katarína
Vplyv terroir na kvalitu odrodového vína Veltlínske zelené 2018. Bachelor thesis. 2019.
final thesis2019Details
10.Influence of winemaking technology on aroma profile of sparkling wine
Takáčová, Miriama -- Furdíková, Katarína
Vplyv výrobnej technológie na aromatický profil šumivého vína. Bachelor thesis. 2019.
final thesis2019Details
11.Influence of winemaking technology on quality of sparkling wines
Bedeová, Kinga -- Furdíková, Katarína
Vplyv výrobnej technológie na kvalitatívne parametre šumivých vín. Diploma thesis. 2019.
final thesis2019Details
12.Infuence of pure cultures of Saccharomyces cerevisiae on qualitative parameters of varietal wine Grüner Veltliner
Sosková, Romana -- Furdíková, Katarína
Vplyv čistých kultúr Saccharomyces cerevisiae na kvalitatívne parametre odrodového vína Veltlínske zelené. Diploma thesis. 2019.
final thesis2019Details
13.Porovnanie prchavých organických zlúčenín v cibébach v zdravom hrozne z Tokaja
Furdíková, Katarína -- Machyňáková, Andrea -- Drtilová, Tereza -- Klempová, Tatiana -- Ďurčanská, Katarína -- Špánik, Ivan
Comparison of volatiles in noble-rotten and healthy grape berries of Tokaj. LWT Food Science and Technology, 105. p. 37--47.
articles in magazines2019Details
14.Special wines
Furdíková, Katarína
Špeciálne vína. Vinič a víno, 19. p. 55.
articles in magazines2019Details
15.Special wines - Liquor wines
Furdíková, Katarína
Špeciálne vína - Likérové vína. Vinič a víno, 19. p. 55--59.
articles in magazines2019Details
16.Spoilage of wine by film yeast
Furdíková, Katarína
Birza - křís. Vinařský obzor :, 112. p. 242--243.
articles in magazines2019Details
17.Turbidities of wine
Furdíková, Katarína
Zákaly vo víne. Vinič a víno, 19. p. 12--15.
articles in magazines2019Details
18.Volatile acids - a natural part of wine
Furdíková, Katarína
Prchavé kyseliny - prirodzená súčasť vína. Vinařský obzor, 112. p. 82--84.
articles in magazines2019Details
19.Wine and headache
Furdíková, Katarína
Víno a bolesť hlavy. Vinařský obzor :, 112. p. 410--412.
articles in magazines2019Details
20.Wine faults - hazes
Furdíková, Katarína
Chyby vína - zákaly. Vinařský obzor, 112. p. 138--141.
articles in magazines2019Details
21.Zdravé bobule a cibéby z Tokaja - podrobná štúdia profilu prchavých látok
Furdíková, Katarína -- Machyňáková, Andrea -- Drtilová, Tereza -- Klempová, Tatiana -- Ďurčanská, Katarína -- Špánik, Ivan
Healthy and noble-rotten grape berries from Tokaj - comprehensive study of volatile profile. In 42nd World Congress of Vine and Wine, 15.-19.7.2019, Geneva, Switzerland. Geneva,: OIV, 2019, p. 448--449. ISBN 978-285-038-0105.
contributions in anthologies, chapters in monographs/textbooks, abstracts2019Details

Use the following button to export the list of publications to a format suitable for Excel.