12. 11. 2019  9:56 Svätopluk
Akademický informační systém

Lidé na STU


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

doc. Ing. arch. Henrich Pifko, CSc.
Identifikační číslo: 449
Univerzitní e-mail: henrich.pifko [at] stuba.sk
 
Docent CSc.,PhD. - Ústav ekologickej a experimentálnej architektúry (FA)
 
Externí spolupracovník - Ústav manažmentu STU (OUP REK)

Kontakty     Výuka     Projekty     Publikace     Vedené práce     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Diplomová práce
Název práce:Rekonštrukcia objektu školy
Autor: Ing. arch. Petronela Pagáčová, PhD.
Pracoviště: Ústav ekologickej a experimentálnej architektúry (FA)
Vedoucí práce: doc. Ing. arch. Henrich Pifko, CSc.
Oponent:Ing. arch. Štefan Moravčík
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Název práce:Rekonštrukcia objektu školy
Abstrakt:Zadaním diplomovej práce sa stala rekonštrukcia Súkromnej základnej školy Waldorfskej na Vihorlatskej ulici 10 v Bratislave. Inštitúcia sídli v objekte experimentálnej školy na Mierovej kolónií, ktorej autormi sú prof. Ing.arch. Vladimír Karfík a doc. Dr. Ing. Jozef Harvančík. Štúdia sa zameriava na rekonštrukciu pôvodného objektu a dostavby strednej školy Waldorfskej a základnej umeleckej školy v zmysle štandardu "architektúry 2020". Pri návrhu sa kládol dôraz predovšetkým na súlad a harmóniu nasledovných špecifických požiadaviek: zachovanie odkazu a hodnôt pôvodného cenného konceptu objektu v kontraste k osobitým priestorovým a dizajnovým nárokom Waldorfskej školy, súdobý minimalistický výraz novo navrhovaných objektov. Hmotové riešenie návrhu reprezentuje nadstavba strednej školy, ktorú spája s ostatnými prevádzkami budovy vstavok centrálneho trojpodlažného foyer. Zo strany vnútorného dvora bol navrhnutý objekt základnej umeleckej školy, ktorý je s hlavnou budovou prepojený skleneným kŕčkom. Štúdia kladie dôraz na zachovanie pôvodnej zelene a jej racionálne začlenenie do celkového konceptu. Prioritou sa stala aplikácia prírodných materiálov, ktoré boli v návrhu použité v čo najväčšej možnej miere nielen v rámci interiéru, ale i exteriéru. Idea hmotového riešenia je založená na symbióze prísnych pravouhlých tvarov a zvlnených mäkkých línií.
Klíčová slova:Waldorfská škola, rekonštrukcia, Karfík, prírodné materiály, pasívny štandard

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Zobrazit zadání

Části práce s odloženým zveřejněním:

Závěrečná práce (přílohy závěrečné práce) neomezeně
Posudky závěrečné práce neomezeně