26. 1. 2020  16:39 Tamara
Akademický informační systém

Lidé na STU


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

Ing. arch. Beata Polomová, PhD.
Identifikační číslo: 4781
Univerzitní e-mail: beata.polomova [at] stuba.sk
 
Odborná asistentka CSc.,PhD. - Ústav dejín a teórie architektúry a obnovy pamiatok (FA)

Kontakty     Výuka     Projekty     Publikace     Vedené práce     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Diplomová práce
Název práce:Banská Štiavnica - Dolná Huta, overenie funkčného využitia komplexu besemerovne
Autor: Ing. arch. Daniel Gajan
Pracoviště: Ústav dejín a teórie architektúry a obnovy pamiatok (FA)
Vedoucí práce: Ing. arch. Beata Polomová, PhD.
Oponent:Ing. arch. Iveta Chovanová
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Název práce:Banská Štiavnica - Dolná Huta, overenie funkčného využitia komplexu besemerovne
Abstrakt:Cieľom diplomovej práce bolo nájsť vhodné funkčné využitie a prístup k obnove komplexu budov besemerovne situovaného v areáli Banskoštiavnickej Dolnej Huty. Zvolené kultúrno-spoločenské využitie a múzeum hutníctva využíva kvality a potenciál jednotlivých halových priestorov, v urbanistickej mierke nadväzuje na komplexnú adaptáciu areálu s dominantnou budovou taviarne /NKP/. Budova besemerovne slúžiaca pôvodne na získavanie konventorovej mede bola v návrhu adaptovaná na účely multifunkčného kultúrneho priestoru s možnosťou výstav, koncertov, performancií, site specific artu a pod. Vrámci priestoru besemerovne bola umiestnená vložená, pohyblivá konštrukcia kaviarne. Vedľajšia hala s jasnou lineárnou orientáciou bola adaptovaná na účely experimentálnej scény. Pôvodne skladové priestory na južnej strane komplexu boli pretvorené na múzeum vizuálne prepojené priestorom centrálneho átria. Použitá bola prevažne metóda konzervácie v kombinácii s náznakovou rekonštrukciou a prezentáciou niektorých prvkov architektúry. Nové vložené hmoty a konštrukcie vyplývajú z priestorových nárokov zvoleného funkčného využitia.
Klíčová slova:besemerovňa, adaptácia, industriálna architektúra

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Zobrazit zadání

Části práce s odloženým zveřejněním:

Závěrečná práce (přílohy závěrečné práce) neomezeně
Posudky závěrečné práce neomezeně