29. 3. 2020  12:09 Miroslav
Akademický informačný systém

Ľudia na STU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

doc. Ing. Monika Zatrochová, PhD.
Identifikačné číslo: 1700
Univerzitný e-mail: monika.zatrochova [at] stuba.sk
 
Docentka CSc.,PhD. - ÚM - Oddelenie manažmentu chemických a potravinárskych technológií (ÚM OUP REK)
Vedúca oddelenia - ÚM - Oddelenie manažmentu chemických a potravinárskych technológií (ÚM OUP REK)
 
Externá spolupracovníčka - Fakulta chemickej a potravinárskej technológie (STU)

Kontakty     Výučba     Projekty     Publikácie     Orgány     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Bakalárska práca
Názov práce:Konkurencie schopnosť malých a stredných podnikov
Autor: Ing. Viktória Uhnavá
Pracovisko: ÚM - Oddelenie manažmentu chemických a potravinárskych technológií (ÚM OUP REK)
Vedúci práce: doc. Ing. Monika Zatrochová, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Competitiveness of Small and Medium Enterprises
Abstrakt:Aim of the bachelor thesis was to define merits of small and medium enterprises in a competitor's fight. To better understand the competition in Slovakia, we had to understand the business environment where we are now, and factors affecting the environment. In these factors include, for example globalization, and her impact on small and medium enterprises. The first part of the bachelor thesis is dedicated to the enterprise and the business environment, competitiveness and action of a competitive environment for business prosperity. Not only external conditions participate on competitiveness, but also the specific nature of the business subject. So if the subject wants to obtain competitive advantage, must to be one step before the competition. Must look for new ways for solving problems and create a strategy of business. This strategy should lead to innovation and sustainability in the future. The second part of the thesis is dedicated to implementation of the knowledge in the first part, to starting a real business. The second part says about implement this knowledge in business, analyze and evaluate the environment, taking about all factors affecting competitiveness. The point is that we estimated this business, whether it can promote your innovative product on the market and that will be really competitive. Results of researches were positive, showed the company's ability to integrate into a functioning business and determined the ability to use innovation to obtain competitive advantage.
Kľúčové slová:competitive advantage, competitiveness, small and medium enterprises, innovation, business environment

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene