10. 7. 2020  23:53 Amália
Akademický informačný systém

Ľudia na STU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Ladislav Staruch, PhD.
Identifikačné číslo: 4142
Univerzitný e-mail: ladislav.staruch [at] stuba.sk
 
Odborný asistent CSc.,PhD. - Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)

Kontakty     Výučba
     
Projekty          
     
Vedené práce
     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce:
Diplomová práca
Názov práce:
Porovnanie kvality fermentovaných mäsových výrobkov z rôznych regiónov Česka a Slovenska
Autor:
Pracovisko:
Vedúci práce:
Ing. Ladislav Staruch, PhD.
Oponent:
Stav záverečnej práce:
Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:
slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Comparison of the quality of fermented meat products from different regions of the Czech Republic and Slovakia
Abstrakt:The presented work was aimed at comparing the quality of three types of fermented meat products, which are produced by two Slovak and one Czech companies. I compared the quality of FMV based on the analysis of their physico-chemical parameters. When analyzing their quality, I used the FoodScan to help compare objectively the values measured by the instrument and the values declared on the packaging. In the framework of my diploma thesis, I conducted a market survey in the shopping centers and meat shops, where I surveyed the average annual sales of fermented meat products. In cooperation with the Ministry of Agriculture and Rural Development (MPRV SR), I also received information on their average annual production. The emphasis on the analysis of these products has been particularly focused on sensory evaluation, as the consumer does not only favor nutritional parameters but also, in particular, the organoleptic characteristics of the products.
Kľúčové slová:
fermented meat products, sensory evaluation, FoodScan

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene