12. 7. 2020  1:53 Nina
Akademický informačný systém

Ľudia na STU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Ladislav Staruch, PhD.
Identifikačné číslo: 4142
Univerzitný e-mail: ladislav.staruch [at] stuba.sk
 

     Výučba
     
     
Publikácie          
Vedené práce
     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce:
Diplomová práca
Názov práce: Sledovanie obsahu lepku v mäsových výrobkoch
Autor:
Ing. Marína Juhosová
Pracovisko:
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚBT FCHPT)
Vedúci práce:
Oponent:Ing. Zuzana Sirotná
Stav záverečnej práce:
Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:
Monitoring of Gluten Content in Meat Products
Abstrakt:
Abstract Coeliac disease is an inflammatory disease of the small intestine with hypersensitivity to wheat protein - gluten, which is eg. in flour, wheat, rye and barley, etc. The untreated form may cause complications and life-threatening disease. Patients affected by this disease need to follow gluten-free diet for life. The aim of this thesis was to detect levels of gluten in meat products. We approached the three major producers of meat products and asked them for cooperation in the pursuit of gluten content in meat products. In addition to providing samples of meat products, we have also sent the spice mixtures, because most of the contamination comes mostly from them. Gluten content were evaluated by ELISA test from the company Profood - JEMO TRADING s. r. o. Evaluation was conducted at the State Veterinary and Food Institute in Bratislava. Most samples came out negative, and some gluten content was undetectable. It can be noted that the samples we examined and were labeled "suitable for celiac patients" are safe for consumers with celiac disease. Keywords: coeliac disease, gluten, meat products, ELISA test
Kľúčové slová:
gluten, meat products, coeliac disease, ELISA test

Aktuálny stupeň zverejnenia
 
Bylo zvoleno nezveřejnění závěrečné práce - záverečná práca bola vytvorená na základe zmluvy s iným komerčným subjektom.


Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene