21. 2. 2020  19:36 Eleonóra
Akademický informační systém

Lidé na STU


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

doc. Ing. arch. Alžbeta Sopirová, CSc.
Identifikační číslo: 4201
Univerzitní e-mail: alzbeta.sopirova [at] stuba.sk
 
Docentka CSc.,PhD. - Ústav urbanizmu a územného plánovania (FA)

Kontakty     Výuka     Projekty     Publikace     Vedené práce     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Bakalářská práce
Název práce:Námestie baníkov v Rožňave
Autor: Ing. arch. Tamara Čendulová
Pracoviště: Ústav urbanizmu a územného plánovania (FA)
Vedoucí práce: doc. Ing. arch. Alžbeta Sopirová, CSc.
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Název práce:Square of miners in Roznava
Abstrakt:Task of bachelor thesis was to design a concept for reconstruction of the Square of miners in Roznava. The main idea of my proposal is to eliminate automobile traffic from the area of the square and create a lucrative space in heart of the city, where it will be in the foreground walking. According to the documentation and discussion with local people, I decided to concentrate the whole concept on the conservation of shaping the square. But no more the main roads passing directly through the square because at present is the idea of cars in city centers no longer overcome. In my proposal, we assume the exclusion of urban transport through a range of travel restrictions on supply. The concept of the original routing of roads stays left in the organization of the tiles and the logical arrangement of links to the main pedestrian routes. With thinner and more densely arranged tiles, I tried to create the square like functional units for special purpose use, whether in areas of culture, for meetings, relaxation areas, areas for stalls, terrace cafés and greenery. An important fact is also the efforts to create a barrier-free environment with easy orientation of this area. Of course there are also water features and green elements, serving not only to the completion of this space, but also in active use as a game for children. It also includes efforts to inform the public about the values, especially history, this area through the information panel. Significant visual component is also the relief on the wall, showing the coat of arms, panoramic views and sights that are typical of the square.
Klíčová slova:square, reconstruction, historical concept, public space

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Zobrazit zadání

Části práce s odloženým zveřejněním:

Závěrečná práce (přílohy závěrečné práce) neomezeně
Posudky závěrečné práce neomezeně