Aug 21, 2019   11:07 a.m. Jana
Academic information system

Persons at STU


This page displays all publicly accessible information about the desired person. Some information about the person's occupation and offices may be hidden.

doc. Ing. arch. Henrich Pifko, CSc.
Identification number: 449
University e-mail: henrich.pifko [at] stuba.sk
 
Docent CSc.,PhD. - Institute of Ecological and Experimental Architecture (FA)
 
External colleague - Institute of Management of the STU (OUP REK)

Contacts     Lesson     Projects     Publications     Supervised theses     

Basic information

Basic information about a final thesis

Type of thesis: Diploma thesis
Thesis title:School complex reconstruction
Written by (author): Ing. arch. Lucia Adamová
Department: Institute of Ecological and Experimental Architecture (FA)
Thesis supervisor: doc. Ing. arch. Henrich Pifko, CSc.
Opponent:Ing. arch. Eva Borecká
Final thesis progress:Final thesis was successfully defended.


Additional information

Additional information about the final thesis follows. Click on the language link to display the information in the desired language.

Language of final thesis:Slovak

Slovak        English

Title of the thesis:School complex reconstruction
Summary:The main assignment of this diploma work was reconstruciton of a school buildings complex. The main aim was to achieve a passive standard of buildings and to get rid of its technical shabbiness. This complex is located in the village Vígľaš as a part of a residential area. The school was built in 1970 for children from all surrounding settlements. It consists of 6 detached buildings. Nowadays some of them are not being used and the problem is that children have to pass the exterior to get to the other building. That's the reason why it was necessary to improve the passage between them and to develop functional and operational links in dispositions. This thesis proposes to connect the two main buildings with two corridors that will ensure comfortable passage between these buildings. One of them would be a long ramp, which is also suitable for disabled people. Between these buildings it was also necessary to build a new part with a canteen. This space was created by the construction of a new building with a sloping ceiling as a conclusion of the ceiling over the ramp. The shape of the new part of the building lines with the shape of the communication ramp and results in two sloping masses, which intersect only in the view but not in the mass. My design tries to comunicate with the surroundings of the building, which must be visible on construction and its material solution. The connection with surroundings is provided by large green roofs that is accessible for people. This proposed reconstruction would help to achieve a passive standard of the complex and therefore radically increase its energetical efficiency.
Key words:school complex reconstruction, passive standard, ecological and nature

Display and download files

To display the final thesis assignment form click on the Display the final thesis assignment form icon. The following icons - Final thesis, Thesis appendices, Supervisor's review, Opponent's review - relate to the final thesis and can be downloaded. They could be displayed on condition they have been inserted and are available publicly.

Display the assignment form

Parts of thesis with postponed release:

Final thesis (final thesis appendices) unlimited
Reviews for final thesis unlimited