21. 11. 2019  6:24 Elvíra
Akademický informačný systém

Ľudia na STU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

doc. Ing. Pavel Ačai, PhD.
Identifikačné číslo: 4436
Univerzitný e-mail: pavel.acai [at] stuba.sk
 
Odborný asistent CSc.,PhD. - Oddelenie chemického a biochemického inžinierstva (ÚCHEI FCHPT)

Kontakty     Výučba     Záverečná práca     Publikácie     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Habilitačná práca
Názov práce:Aplikácie matematického modelovania v biochemickom inžinierstve a mikrobiológii potravín.
Autor: doc. Ing. Pavel Ačai, PhD.
Pracovisko: Oddelenie chemického a biochemického inžinierstva (ÚCHEI FCHPT)
Oponent 1:doc. Ing. Vladimír Štefuca, CSc.
Oponent 2:prof. Ing. Jiří Hanika, DrSc.
Oponent 3:prof. Ing. František Potůček, CSc.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Aplications of mathematical modeling in biochemical engineering and food microbiology.
Abstrakt:Habilitation work deals with mathematical modeling applications in biochemical engineering and food microbiology. Mathematical models, either empirical or mechanistic nature, include regression simulation and optimization calculations. Mathematical modelling in biochemical engineering is applied for biotransformation of cephalosporin C to 7-aminocephalosporanic acid with coimmobilized biocatalyst in a batch stirred bioreactor, thermal investigation of urease in an enzyme flow microcalorimeter, thermal stability of D-amino acid oxidase from Trigonopsis variabilis, design of a large-scale surface-aerated bioreactor for biomass production, adsorption equilibrium and kinetics of fructooligosaccharides and immuliglobulin G in a chromatographic column. Mathematical modelling in food microbiology is applied for microbiological quantitative risk assessment of Bacillus cereus in pasteurized milk, through interconnection of predictive models and a dose-response model, and quantitative exposure assessment of Staphylococcus aureus in unripened ewes' lump cheese.
Kľúčové slová:mathematical modeling, biochemical engineering, bioreactor, predictive microbiology, quantitative risk assessment

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene