19. 8. 2019  20:13 Lýdia
Akademický informačný systém

Prehľad vypísaných tém - Fakulta chemickej a potravinárskej technológie


Základné údaje

Typ práce: Bakalárska práca
Názov témy: Nemliečne probiotické potraviny
Názov témy anglicky: Non-dairy probiotic products
Stav témy: schválené (doc. Ing. Jarmila Hojerová, PhD. - Garant študijného programu)
Vedúci práce: doc. Ing. Mária Greifová, PhD.
Fakulta: Fakulta chemickej a potravinárskej technológie
Garantujúce pracovisko: Oddelenie potravinárskej technológie - ÚPV FCHPT
Max. počet študentov: 1
Akademický rok:2018/2019
Navrhol: doc. Ing. Mária Greifová, PhD.
Abstrakt: Probiotickými mikroorganizmami sú hlavne baktérie z rodov Lactobacillus a Bifidobacterium, ktoré majú zdravotný prospech pre hostiteľa, keď sa pravidelne konzumujú ako potravinové doplnky alebo v potravinách. Fermentovaný mliekarenský priemysel bol prvým úspešným marketingom špecifických kmeňov probiotických baktérií v produktoch ako sú jogurty a čerstvé syry. Faktory, ako je rastúca vegetariánnosť, vrátane veganizmu medzi spotrebiteľmi, intolerancia laktózy, alergia na mliečne bielkoviny, obsah cholesterolu mliečnych výrobkov a náboženské alebo stravovacie návyky, obmedzil rast trhu s probiotikami v mliečnych výrobkoch a zhoršil ich spotrebu ľudí zaujímajúcich sa o zdravšie stravovanie. Rastlinný materiál, ako sú obilniny, strukoviny, ovocie a zelenina a ich kombinácie ponúkajú tiež veľa možností pre vývoj probiotických produktov, fermentovaných alebo nie.



Obmedzenie k téme

Na prihlásenie riešiteľa na tému je potrebné splnenie jedného z nasledujúcich obmedzení

Obmedzenie na študijný program
Tabuľka zobrazuje obmedzenie na študijný program, odbor, špecializáciu, ktorý musí mať študent zapísaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

ProgramZameranieŠpecializácia
B-POVYKO potraviny, výživa, kozmetika-- nezadané -- -- nezadané --

Obmedzenie na predmety
Tabuľka zobrazuje obmedzenia na predmet, ktorý musí mať študent odštudovaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

PracoviskoNázov predmetu
Nenájdené žiadne vyhovujúce dáta.