May 20, 2019   1:12 a.m. Bernard
Academic information system

Summary of topics offered - Faculty of Chemical and Food Technology


Basic information

Type of work: Bachelor thesis
Topic: Návrh výroby kyseliny R-mandľovej
Title of topic in English: Design of R-mandelic acid production
State of topic: approved (prof. Ing. Ľudovít Jelemenský, DrSc. - Study programme supervisor)
Thesis supervisor: Ing. Monika Antošová, PhD.
Faculty: Faculty of Chemical and Food Technology
Supervising department: Department of Chemical and Biochemical Engineering - ICEE FCFT
Max. no. of students: --
Academic year:2018/2019
Proposed by: Ing. Monika Antošová, PhD.
Summary: Cieľom projektu bakalárskej práce je navrhnúť hlavné zariadenia na výrobu enantiomérne čistej R-formy kyseliny mandľovej enzýmovou hydrolýzou mandelonitrilu a vypočítať spotrebu surovín a energií v danej výrobe. Náplňou práce študenta je: 1. z dostupných literárnych zdrojov (vedecká literatúra, patenty) navrhnúť technologický postup výroby a získať údaje, ktoré budú slúžiť ako podklady k návrhovému výpočtu, 2. z materiálových a energetických bilancií jednotlivých zariadení vypočítať spotrebu surovín a energií, 3. navrhnúť veľkosť zariadení a spôsob ich prevádzky.



Limitations of the topic

To sign up for a topic it is necessary to fulfil one of the following restrictions

Limit to study programme
The table shows limitations of study programme, field, track the student has to be enrolled in to be able to register for a given topic.

ProgrammeTrackTrack
B-CHI Chemical Engineering-- not entered -- -- not entered --

Limit to courses
The table shows limitations of a course the student has to complete to be able to register for a given topic.

DepartmentCourse title
No suitable data found.