21. 10. 2019  7:15 Uršuľa
Akademický informačný systém

Prehľad vypísaných tém - Fakulta chemickej a potravinárskej technológie


Základné údaje

Typ práce: Bakalárska práca
Názov témy: Nové metodiky detekcie aktivity hydrolytických enzýmov vláknitých húb.
Názov témy anglicky: Novel methods for detection of hydrolase activity in filamentous fungi.
Stav témy: schválené (prof. Ing. Michal Rosenberg, PhD. - Garant študijného programu)
Vedúci práce: doc. Ing. Martin Šimkovič, PhD.
Fakulta: Fakulta chemickej a potravinárskej technológie
Garantujúce pracovisko: Ústav biochémie a mikrobiológie - FCHPT
Max. počet študentov: 1
Akademický rok:2018/2019
Navrhol: doc. Ing. Martin Šimkovič, PhD.
Abstrakt: Saprofytický pôsob života mikromicéty predurčuje k syntéze rozmanitých hydrolytických enzýmov. Mnohé huby sa preto v dnešnej dobe využívajú ako cenný biologický zdroj na získavanie hydroláz využiteľných v rôznych oblastiach života. Úspešná izolácia a charakterizácia enzýmov sa nezaobíde bez vhodnej metodiky stanovenia enzýmovej aktivity. Projekt je zameraný na zavedenie nových analytických metód, ktoré umožnia detekciu enzýmovej aktivity vybraných hydrolytických enzýmov počas rastu mikroskopických húb.



Obmedzenie k téme

Na prihlásenie riešiteľa na tému je potrebné splnenie jedného z nasledujúcich obmedzení

Obmedzenie podľa štúdia
Tabuľka zobrazuje obmedzenia podľa štúdia, na ktoré musí byť študent zapísaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

Program
B-BIOPOT biotechnológia a potravinárska technológia

Obmedzenie na predmety
Tabuľka zobrazuje obmedzenia na predmet, ktorý musí mať študent odštudovaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

PracoviskoNázov predmetu
Nenájdené žiadne vyhovujúce dáta.