22. 8. 2019  4:30 Tichomír
Akademický informačný systém

Prehľad vypísaných tém - Fakulta chemickej a potravinárskej technológie


Základné údaje

Typ práce: Bakalárska práca
Názov témy: Obsah rutínu a iných fenolových kyselín v plodoch rakytníka rešetliakového
Názov témy anglicky: Rutin and other phenolic acids in the fruit of sea buckthorn
Stav témy: schválené (doc. Ing. Jarmila Hojerová, PhD. - Garant študijného programu)
Vedúci práce: Ing. František Kreps, PhD.
Fakulta: Fakulta chemickej a potravinárskej technológie
Garantujúce pracovisko: Ústav potravinárstva a výživy - FCHPT
Max. počet študentov: 2
Akademický rok:2018/2019
Navrhol: Ing. František Kreps, PhD.
Abstrakt: Rutín prítomný v plodoch rakytníka rešetliakového má spolu s ostatnými fenolovými kyselinami významné biologické vlastnosti. Vyniká najmä antioxidačnou, protizápalovou a antimikrobiálnou aktivitou. Okrem toho, výťažky z plodov rakytníku sú v medicíne využívané na posilnenie stien kapilárnych ciev čo tiež súvisí s brzdením abnormálnej vaskulárnej dilatácii.



Obmedzenie k téme

Na prihlásenie riešiteľa na tému je potrebné splnenie jedného z nasledujúcich obmedzení

Obmedzenie na študijný program
Tabuľka zobrazuje obmedzenie na študijný program, odbor, špecializáciu, ktorý musí mať študent zapísaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

ProgramZameranieŠpecializácia
B-POVYKO potraviny, výživa, kozmetika-- nezadané -- -- nezadané --

Obmedzenie na predmety
Tabuľka zobrazuje obmedzenia na predmet, ktorý musí mať študent odštudovaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

PracoviskoNázov predmetu
Nenájdené žiadne vyhovujúce dáta.