24. 8. 2019  17:31 Bartolomej
Akademický informačný systém

Prehľad vypísaných tém - Fakulta chemickej a potravinárskej technológie


Základné údaje

Typ práce: Bakalárska práca
Názov témy: Antioxidačný aktivita látok vo výliskoch hrozna a ich potenciálne využite v kozmetických prípravkoch
Názov témy anglicky: Antioxidative activity of substances in grape meal and their potential use in cosmetic
Stav témy: schválené (prof. Ing. Michal Rosenberg, PhD. - Garant študijného programu)
Vedúci práce: Ing. František Kreps, PhD.
Fakulta: Fakulta chemickej a potravinárskej technológie
Garantujúce pracovisko: Ústav potravinárstva a výživy - FCHPT
Max. počet študentov: 2
Akademický rok:2018/2019
Navrhol: Ing. František Kreps, PhD.
Abstrakt: Výlisky hrozien vznikajúce pri výrobe vína predstavujú stále významný zdroj flavonoidov a antokynindínov. Tie disponujú vysokou antioxidačnou aktivitou brzdiacou propagáciu vysoko reaktívnych voľných radikálov vznikajúcich aj na koži po krátkodobom vplyve UV žiarenia. Tieto látky majú rozsiahle využite v potravinárstve, medicíne a kozmetickom priemysle.



Obmedzenie k téme

Na prihlásenie riešiteľa na tému je potrebné splnenie jedného z nasledujúcich obmedzení

Obmedzenie na študijný program
Tabuľka zobrazuje obmedzenie na študijný program, odbor, špecializáciu, ktorý musí mať študent zapísaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

ProgramZameranieŠpecializácia
B-BIOPOT biotechnológia a potravinárska technológia-- nezadané -- -- nezadané --

Obmedzenie na predmety
Tabuľka zobrazuje obmedzenia na predmet, ktorý musí mať študent odštudovaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

PracoviskoNázov predmetu
Nenájdené žiadne vyhovujúce dáta.