Nov 21, 2019   2:04 p.m. Elvíra
Academic information system

Summary of topics offered - Faculty of Chemical and Food Technology


Basic information

Type of work: Bachelor thesis
Topic: Nemliečne probiotické potraviny
Title of topic in English: Non-dairy probiotic products
State of topic: approved (doc. Ing. Jarmila Hojerová, PhD. - Study programme supervisor)
Thesis supervisor: doc. Ing. Mária Greifová, PhD.
Faculty: Faculty of Chemical and Food Technology
Supervising department: Department of Food Technology - IFSN FCFT
Max. no. of students: 1
Academic year:2019/2020
Proposed by: doc. Ing. Mária Greifová, PhD.
Summary: Probiotickými mikroorganizmami sú hlavne baktérie z rodov Lactobacillus a Bifidobacterium, ktoré majú zdravotný prospech pre hostiteľa, keď sa pravidelne konzumujú ako potravinové doplnky alebo v potravinách. Fermentovaný mliekarenský priemysel bol prvým úspešným marketingom špecifických kmeňov probiotických baktérií v produktoch ako sú jogurty a čerstvé syry. Faktory, ako je rastúca vegetariánnosť, vrátane veganizmu medzi spotrebiteľmi, intolerancia laktózy, alergia na mliečne bielkoviny, obsah cholesterolu mliečnych výrobkov a náboženské alebo stravovacie návyky, obmedzil rast trhu s probiotikami v mliečnych výrobkoch a zhoršil ich spotrebu ľudí zaujímajúcich sa o zdravšie stravovanie. Rastlinný materiál, ako sú obilniny, strukoviny, ovocie a zelenina a ich kombinácie ponúkajú tiež veľa možností pre vývoj probiotických produktov, fermentovaných alebo nie.



Limitations of the topic

To sign up for a topic it is necessary to fulfil one of the following restrictions

Restrictions by study
The table shows restrictions by study to which the student has to be enrolled in order to sign up for the given topic.

Programme
B-POVYKO Food, Nutrition, Cosmetics

Limit to courses
The table shows limitations of a course the student has to complete to be able to register for a given topic.

DepartmentCourse title
No suitable data found.