12. 7. 2020  9:19 Nina
Akademický informačný systém

Prehľad vypísaných tém - Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)


Základné údaje

Typ práce:
Bakalárska práca
Názov témy:
Nemliečne probiotické potraviny
Názov témy anglicky: Non-dairy probiotic products
Stav témy:
schválené (doc. Ing. Jarmila Hojerová, PhD. - Garant študijného programu)
Vedúci práce:
Fakulta:
Fakulta chemickej a potravinárskej technológie
Garantujúce pracovisko:
Oddelenie potravinárskej technológie - ÚPV FCHPT
Max. počet študentov:
1
Akademický rok:
2019/2020
Navrhol:
doc. Ing. Mária Greifová, PhD.
Abstrakt:
Probiotickými mikroorganizmami sú hlavne baktérie z rodov Lactobacillus a Bifidobacterium, ktoré majú zdravotný prospech pre hostiteľa, keď sa pravidelne konzumujú ako potravinové doplnky alebo v potravinách. Fermentovaný mliekarenský priemysel bol prvým úspešným marketingom špecifických kmeňov probiotických baktérií v produktoch ako sú jogurty a čerstvé syry. Faktory, ako je rastúca vegetariánnosť, vrátane veganizmu medzi spotrebiteľmi, intolerancia laktózy, alergia na mliečne bielkoviny, obsah cholesterolu mliečnych výrobkov a náboženské alebo stravovacie návyky, obmedzil rast trhu s probiotikami v mliečnych výrobkoch a zhoršil ich spotrebu ľudí zaujímajúcich sa o zdravšie stravovanie. Rastlinný materiál, ako sú obilniny, strukoviny, ovocie a zelenina a ich kombinácie ponúkajú tiež veľa možností pre vývoj probiotických produktov, fermentovaných alebo nie.



Obmedzenie k téme

Na prihlásenie riešiteľa na tému je potrebné splnenie jedného z nasledujúcich obmedzení

Obmedzenie podľa štúdia
Tabuľka zobrazuje obmedzenia podľa štúdia, na ktoré musí byť študent zapísaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

Program
B-POVYKO potraviny, výživa, kozmetika

Obmedzenie na predmety
Tabuľka zobrazuje obmedzenia na predmet, ktorý musí mať študent odštudovaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

Pracovisko
Názov predmetu
Nenájdené žiadne vyhovujúce dáta.