Nov 13, 2019   6:14 p.m. Stanislav
Academic information system

Summary of topics offered - Faculty of Chemical and Food Technology


Basic information

Type of work: Diploma thesis
Topic: Fotoprotektívny účinok éterických olejov
Title of topic in English: Photoprotective effect of essential oils
State of topic: approved (prof. Ing. Štefan Schmidt, PhD. - Study programme supervisor)
Thesis supervisor: Ing. Zuzana Burčová, PhD.
Faculty: Faculty of Chemical and Food Technology
Supervising department: Institute of Food Science and Nutrition - FCFT
Max. no. of students: 1
Academic year:2019/2020
Proposed by: Ing. Zuzana Burčová, PhD.
Summary: Rastlinné extrakty sú bohaté na zlúčeniny, označované ako sekundárne metabolity, ktoré rastlinu chránia pred biologickými agensami alebo škodlivým pôsobením UVA žiarenia. Príkladom sú éterické oleje, obsahujúce perspektívne zlúčeniny, ktoré môžu byť efektívne využité vo fotoprotrektívnej kozmetike. Diplomová práca sa bude venovať chemickej analýze vybraných éterických olejov s fotoprotektívnym a antioxidačným účinkom s cieľom identifikovať skupinu látok, ktoré sú za tieto vlastnosti zodpovedné.



Limitations of the topic

To sign up for a topic it is necessary to fulfil one of the following restrictions

Restrictions by study
The table shows restrictions by study to which the student has to be enrolled in order to sign up for the given topic.

Programme
I-POHYKO Food, Hygiene, Cosmetics

Limit to courses
The table shows limitations of a course the student has to complete to be able to register for a given topic.

DepartmentCourse title
No suitable data found.