Nov 19, 2019   4:12 p.m. Alžbeta
Academic information system

Summary of topics offered - Faculty of Chemical and Food Technology


Basic information

Type of work: Bachelor thesis
Topic: Izolácia povrchovo aktívnych látok z odpadnej rastlinnej biomasy
Title of topic in English: Isolation of surfactants from waste plant biomass
State of topic: approved (doc. Ing. Jarmila Hojerová, PhD. - Study programme supervisor)
Thesis supervisor: Ing. Zuzana Burčová, PhD.
Faculty: Faculty of Chemical and Food Technology
Supervising department: Institute of Food Science and Nutrition - FCFT
Max. no. of students: 1
Academic year:2019/2020
Proposed by: Ing. Zuzana Burčová, PhD.
Summary: S povrchovo aktívnymi látkami sa stretávame všetci dennodenne. Nachádzajú sa v kozmetike, čistiacich prostriedkoch, pracích práškoch, ale aj v potravinách, nápojoch či farmaceutických prípravkoch. Zabezpečujú odstraňovanie nečistôt, zmiešanie dvoch navzájom nemiešateľných kvapalín či mnoho biologicky prospešných účinkov, ako napríklad antibakteriálny, protizápalový, antikarcinogénny a iné. Je preto veľmi potrebné, aby takto široko a často používané látky boli prijateľné pre naše zdravie a životné prostredie - najmä rýchlo, ľahko a dokonale degradovateľné.



Limitations of the topic

To sign up for a topic it is necessary to fulfil one of the following restrictions

Restrictions by study
The table shows restrictions by study to which the student has to be enrolled in order to sign up for the given topic.

Programme
B-POVYKO Food, Nutrition, Cosmetics

Limit to courses
The table shows limitations of a course the student has to complete to be able to register for a given topic.

DepartmentCourse title
No suitable data found.