Nov 13, 2019   9:19 a.m. Stanislav
Academic information system

Summary of topics offered - Faculty of Chemical and Food Technology


Basic information

Type of work: Diploma thesis
Topic: Rastlinné nápoje ako surovina na výrobu jogurtu
Title of topic in English: Vegetable beverages as raw material for yoghurt production
State of topic: approved (prof. Ing. Štefan Schmidt, PhD. - Study programme supervisor)
Thesis supervisor: doc. Ing. Mária Greifová, PhD.
Faculty: Faculty of Chemical and Food Technology
Supervising department: Department of Food Technology - IFSN FCFT
Max. no. of students: 1
Academic year:2019/2020
Proposed by: doc. Ing. Mária Greifová, PhD.
Summary: Teoreticko-experimentálná práca. Sojový, kokosový, mandľový, makový nápoj ako surovina na výrobu jogurtu. Probiotické mikroorganizmy sú hlavne baktérie rodov Lactobacillus a Bifidobacterium, ktoré majú pre zdravie hostiteľa prospešný účinok, keď sa konzumujú pravidelne ako potravinové doplnky alebo v potravinách. Fermentovaný mliekarenský priemysel bol prvý v úspešnom marketingu špecifických kmeňov probiotických baktérií vo výrobkoch, ako sú jogurty a čerstvé syry. Faktory, ako je rastúci vegetariánstvo vrátane vegánstva medzi spotrebiteľmi, intolerancia laktózy, alergia na mliečne bielkoviny, obsah cholesterolu v mliečnych výrobkoch a náboženské alebo stravovacie návyky, obmedzili rast trhu s probiotikami v mliečnych výrobkoch a obmedzili ich spotrebu u záujemcov o zdravšia strava. Rastlinný materiál, ako sú obilniny, strukoviny, ovocie a zelenina a ich kombinácie, ponúka nespočetné množstvo možností na vývoj probiotických produktov, fermentovaných alebo nekvasených. Väčšina poznatkov o probiotikách v mliečnych výrobkoch získaných za posledných 30 rokov pripravuje pôdu pre vývoj nových nemliečnych fermentovaných potravín a nápojov.



Limitations of the topic

To sign up for a topic it is necessary to fulfil one of the following restrictions

Restrictions by study
The table shows restrictions by study to which the student has to be enrolled in order to sign up for the given topic.

Programme
I-POHYKO Food, Hygiene, Cosmetics

Limit to courses
The table shows limitations of a course the student has to complete to be able to register for a given topic.

DepartmentCourse title
No suitable data found.