24. 10. 2020  20:07 Kvetoslava
Akademický informační systém

Přehled vypsaných témat - Ústav potravinárstva a výživy (FCHPT)


Aplikace zobrazuje seznam aktuálních a schválených témat, která jsou vypsána pod zvoleným pracovištěm nebo pod všemi jeho podřízenými pracovišti. Omezit výpis témat můžete podle následujících kritérií.

Pomocí následujícího filtru můžete omezit zobrazované záznamy.

Typ práce:
Program:
Vedoucí tématu:
Garantující pracoviště:

* | A | B | D | F | H | Ch | I | K | Ľ | M | N | O | P | R | S | Š | T | V | Z

Poř.
Typ
Název tématuVedoucí práce
Garantující pracoviště
Program
Určené proPodrobnosti
Obsazeno/Max
Řešitelé
1.
BP
Acai berry - netradičné ovocie
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / --
--
2.
BP
Acerola ako prírodný zdroj vitamínu COddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPTPodrobnosti tématu
0 / --
--
3.BP
Aktuálne aspekty kozmetiky na ochranu pred nadmerným slnečným žiarením (Z. Turányiová)
Hojerová, J.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)B-POVYKOFCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
Turányiová, Z.
4.
DP
Analýza obsahu antioxidantov v komerčných produktoch z čučoriedkyOddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)I-POHYKOFCHPTPodrobnosti tématu1 / 1 Bukvaiová, L.
5.
DP
Analýza rutínu v plodoch a listoch drobného bobuľového ovociaOddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)I-POHYKOFCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
6.
DPAntioxidačná aktivita a obsah fenolov v zelenom a čiernom čajiOddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
7.
DPAntioxidačné a fotoprotektívne účinky C-glykozidov a ich potenciál pre kozmetické aplikácie (Bc. N. Karasová)Hojerová, J.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKOFCHPTPodrobnosti tématu1 / 1 Karasová, N.
8.
DP
Antioxidačné a zdraviu prospešné benefity probiotík (P. Gocníková)Martiniaková, S.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
9.
BPAntioxidačné látky v obilnináchMinarovičová, L.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu1 / --
10.
DP
Antioxidačné vlastnosti extraktu z Kadidlovníka pílovitého (Boswellia serrata)
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
11.
DP
Antioxidačný potenciál krocínu (L.Černáková)Martiniaková, S.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1--
12.
DP
Antioxidanty v baze čiernej a ich zmeny počas skladovania
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
I-VHKP
FCHPTPodrobnosti tématu0 / --
--
13.
DP
Antioxidanty v bobuľovom ovocí a ich zmeny počas skladovania
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
I-VHKP
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
14.
DP
Aplikácia tekutých prírodných sladidiel do cereálnych výrobkovOddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu1 / --
15.BP
Arónia čiernoplodá ako superpotravina
Hybenová, E.
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu0 / ----
16.
BP
Avokádo - Unikátne ovocie
Hybenová, E.Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPTPodrobnosti tématu0 / --
--
17.BPBenefity a riziká silikónových derivátov v kozmetických výrobkoch (I. Kúdelová)Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
18.
BP
Biologická odbúrateľnosť tenzidovSekretár, S.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
Bohach, K.
19.
BP
Biologické účinky Žeruchy peruánskej (Lepidium meyenii)
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / ----
20.
BP
Biologicky aktívne látky arónie čiernoplodej (Klimová)Kreps, F.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPTPodrobnosti tématu
1 / 1
Klimová, B.
21.DP
Detekcia mikroplastov vo vzorkách faeces
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
I-VHKP
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / --
--
22.
DP
Dynamika pôsobenia vybraných biocídov na reprezentantov mliekarensky významnej mykobioty
Piecková, E.Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
I-VHKP
FCHPTPodrobnosti tématu0 / 1--
23.BPFalšovanie potravín a určovanie nástrojov odhaľovania tejto činnostiŠimko, P.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPTPodrobnosti tématu
0 / 1
--
24.DPFermentované kukuričné produkty
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
I-VHKPFCHPT
Podrobnosti tématu
0 / --
--
25.DP
Hodnotenie baktericídneho pôsobenia kyseliny chlórnej
Greifová, M.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu0 / 1--
26.
DP
Hodnotenie kvality bio-výrobkov z MangaliceStaruch, L.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPTPodrobnosti tématu0 / ----
27.
BP
Charakteristika funkčných zložiek potravín a ich účinky na zdravie spotrebiteľa.
Šimko, P.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
28.
DP
Charakterizácia rastu @Geotrichum candidum@ v modelovom prostredí s aplikačným potenciálom pre výrobu syrov
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
I-VHKP
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
29.
DP
Charakterizácia zástupcov rodu Staphylococcus izolovaných z potravín a prostrediaOddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)I-VHKP
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
Szigetiová, A.
30.
BP
Cholesterol v potravinách a jeho vplyv na zdravie spotrebiteľa
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
31.BPChyby a falšovanie čokoládových cukroviniekMinarovičová, L.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / -- Vavrová, V.
32.
BP
Identifikácia ovocia, zeleniny a semien v smoothie nápojoch
Minarovičová, L.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)B-POVYKOFCHPTPodrobnosti tématu1 / -- Galliková, D.
33.
BPKtoré zdroje bielkovín sú najlepšie?Hybenová, E.
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / -- Šimončič, M.
34.
BP
Kvaka (Brassica napobrassica) - zelenina našich predkovMikulajová, A.Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
35.
BP
Ľan: starodávny liek a moderná super potravina
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu1 / -- Valachová, K.
36.
BPMak siaty (Papaver somniferum L.) - tradičná slovenská plodinaMikulajová, A.
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
37.
DP
Metabolické profilovanie vybraných organických kyselín vo vybraných zeleninových šťavách pomocou Geotrichum candidumGreif, G.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)I-POHYKOFCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
38.
BPMetódy úpravy vedľajších produktov zo spracovania ovocia a zeleninyLauková, M.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)B-POVYKOFCHPTPodrobnosti tématu
1 / --
Nagyová, V.
39.
BP
Mikrobiota a jej význam v prevencii rôznych chorôb
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPTPodrobnosti tématu0 / --
--
40.
DP
Mikroflóra oslieho mlieka
Greifová, M.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
Labačková, P.
41.
BP
Mikroplasty a baktérie
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
42.
BP
Možnosti kozmetických výrobkov pri ochrane kože pred škodlivinami životného prostredia (M. Rybárik)Hojerová, J.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / --
Rybárik, M.
43.
DP
Návrh stravovacieho režimu pre osoby s rôznou fyzickou aktivitou
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPTPodrobnosti tématu1 / 1
44.BPNie je sacharid ako sacharidOddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu1 / -- Živčicová, A.
45.BP
Nové druhy biologicky aktívnych látok v kozmetike (Lenka Lindtnerová)
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1 Lindtnerová, L.
46.
DP
Nové metódy analýzy esterov tokoferolov s mastnými kyselinami
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu1 / 1
47.
BP
Nové perspektívy fermentovaných mliečnych výrobkov a ich význam pre zdravie
Greifová, M.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
Sokolová, L.
48.BP
Nutričné a biologické vlastnosti semien Moringa oleifera
Mošovská, S.Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / --
--
49.
DP
Nutričné a senzorické aspekty rastlinných nápojov
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu1 / 1
50.
BP
Obilniny našich predkov
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
51.BPOznačovanie Nutri Score v mäsových výrobkochStaruch, L.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
52.
DP
Porovnanie kvality celosvalových šuniek
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / --
--
53.BP
Porovnanie kvality hovädzieho mäsa slovenského pôvodu a z tretích krajín
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / --
--
54.
DPPorovnanie tradičnej a modernej receptúry pri výrobe rôznych druhov kaší
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / --
55.
DP
Postupy znižovania obsahu cholesterolu v potravinách
Šimko, P.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKOFCHPTPodrobnosti tématu0 / 1
--
56.
BP
Potencial "zelených" C-glykozidov v kozmetike (Silvia Lesná)Martiniaková, S.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPTPodrobnosti tématu
1 / 1
Lesná, S.
57.DPPotravinárske využitie vybraných prírodných farbív
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
Mazáňová, P.
58.DP
Povrchovo aktívne látky z vedľajších produktov potravinárskych výrob
Sekretár, S.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
Holkovičová, T.
59.
BP
Probiotika novej generácieGreifová, M.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu1 / 1 Paprčková, Z.
60.
BP
Rakytnik rešetliakový ako superpotravinaHybenová, E.
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / --
61.DPRakytník rešetliakový ako zdroj nutrične hodnotných látok v potravináchÚstav potravinárstva a výživy (FCHPT)I-VHKP
FCHPT
Podrobnosti tématu0 / 1--
62.
BP
Rastlinné extrakty s biologickými účinkami na hmyz
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1--
63.
BP
Rastlinné nápoje
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
64.BPRedukčné diéty - ktoré sú bezpečné a účinné?Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)B-POVYKOFCHPTPodrobnosti tématu
1 / --
65.
DPRezistencia baktérií u psov a ich majiteľovBírošová, L.Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
I-VHKP
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
66.
BP
Selén vo výžive
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKOFCHPTPodrobnosti tématu
1 / --
67.
DP
Senzorické a fyzikálno–chemické hodnotenie vegánských salámOddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)I-POHYKOFCHPTPodrobnosti tématu0 / ----
68.
DPSenzorické a fyzikálno–chemické hodnotenie vegánských šalátovStaruch, L.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)I-POHYKOFCHPTPodrobnosti tématu0 / ----
69.BPSchopnosť E. coli tvoriť biofilm
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
70.
DP
Sledovanie a optimalizácia procesu prípravy výroby nemliečnych probiotických nápojov
Minarovičová, L.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / --
71.
DP
Sledovanie dynamiky redukcie obsahu dusitanov vo fermentovaných mäsových výrobkoch
Staruch, L.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / --
--
72.
BP
Slnečnica hľuznatá – topinambur - využitie pre potravinrárske účelyKohajdová, Z.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPTPodrobnosti tématu
1 / 1
Hícová, A. M.
73.
BP
Stabilizácia vedľajších produktov získaných pri spracovaní cereálií
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / --
74.
BP
Školské stravovanieMikulajová, A.
Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / --
--
75.
DP
Štúdium antimikrobiálnych účinkov nízkoteplotnej plazmy typu multi-hollowOddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)I-VHKPFCHPT
Podrobnosti tématu
0 / ----
76.BP
Technologická kvalita kakaových práškov
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu0 / ----
77.
DP
Transformácia tyramínu na kyselinu 4-hydroxyfenyl octovú vo vzorkách mlieka po ko-kultivácii Lactococcus lactis a Geotrichum candidum
Greif, G.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
78.
BPVedľajšie produkty vinárskeho priemyslu a ich využitie pri výrobe cereálnych produktov
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
79.
BP
Vplyv nových technológii v potravinárstve na kyslomliečne baktérie
Greifová, M.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu0 / 1
--
80.
DP
Vplyv teploty a prítomnosti baktérií mliečneho kysnutia na rast Escherichia coli
Medveďová, A.Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín (ÚPV FCHPT)
I-VHKP
FCHPTPodrobnosti tématu0 / 1--
81.
DPVýber vhodných štarcovacích kultúr na výrobu nemliečnych probiotických nápojovGreifová, M.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKOFCHPTPodrobnosti tématu1 / 1
82.
BP
Využitie aditív na úpravu kvality ražného pečiva
Lauková, M.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / --
Varga, B.
83.
BPVyužitie hmyzu ako potravinyMinarovičová, L.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPTPodrobnosti tématu1 / 1 Krčová, D.
84.
DP
Využitie kompozitných zmesí pri výrobe cereálnych výrobkovKohajdová, Z.Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)I-POHYKOFCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1
85.
DP
Využitie vedľajších produktov z lisovania makového oleja v cereálnych výrobkoch
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
I-POHYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / --
Ivanová, M.
86.
BP
Využitie vedľajších produktov získaných pri spracovaní jabĺk na potravinárske účely
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
87.
BP
Význam glykemického indexu potravín pri stravovaní diabetikov
Kohajdová, Z.
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
1 / 1 Krekáňová, K.
88.
BP
Výživové aspekty karnozínu
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPT
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
89.
BP
Zdravotné benefity rutínu a možnosti jeho extrakcie a analýzy (Sopková)
Oddelenie potravinárskej technológie (ÚPV FCHPT)
B-POVYKO
FCHPTPodrobnosti tématu1 / 1 Sopková, V.