16. 6. 2019  18:36 Blanka
Akademický informační systém

Projekty


Výskum a vývoj funkčných potravín

Garant: Dr.h.c. prof. Ing. Ján Šajbidor, DrSc.


Základní informace   Pracovníci      


Na této stránce máte zobrazeny podrobné informace o projektu. U hlavních projektů se zobrazuje navíc seznam podprojektů.

Popis projektu:Projekt je zameraný na výskum obohacovania sterilizovaných konzervárenských výrobkov niektorými funkčnými zložkami, najmä vybranými minerálnymi látkami (vápnik, horčík, jód, zinok a ďalšie), antioxidantmi, omega-3 polynenasýtenými mastnými kyselinami a β-1,3-D-glukánom. Cieľom projektu je získať nové vedecké poznatky, umožňujúce vyvinúť optimálne výživovo tolerovateľnú formu fortifikovanej funkčnej potraviny na báze ovocno- zeleninovej a mliečnej, príp. rybnej suroviny, ktorá bude obsahovať komponenty biogénnych prvkov a potravinových doplnkov, bude prijateľná z hľadiska senzorického, ekonomického a aj z hľadiska biovyužiteľnosti fortifikujúcich zložiek organizmom.
Druh projektu:APVV ()
Pracoviště:Oddelenie biochemickej technológie (ÚBT FCHPT)
Identifikace projektu:APVV-0310-06
Stav projektu:Ukončený úspěšně
Datum zahájení projektu:08. 02. 2007
Datum ukončení projektu:30. 06. 2010
Počet pracovníků projektu:1
Počet oficiálních pracovníků projektu:0