27. 6. 2019  15:10 Ladislav
Akademický informačný systém

Projekty


Výskum a vývoj funkčných potravín

Garant: Dr.h.c. prof. Ing. Ján Šajbidor, DrSc.


Základné informácie   Pracovníci      


Na tejto stránke máte zobrazené podrobné informácie o projekte. Pri hlavných projektoch sa zobrazuje navyše zoznam podprojektov.

Popis projektu:Projekt je zameraný na výskum obohacovania sterilizovaných konzervárenských výrobkov niektorými funkčnými zložkami, najmä vybranými minerálnymi látkami (vápnik, horčík, jód, zinok a ďalšie), antioxidantmi, omega-3 polynenasýtenými mastnými kyselinami a β-1,3-D-glukánom. Cieľom projektu je získať nové vedecké poznatky, umožňujúce vyvinúť optimálne výživovo tolerovateľnú formu fortifikovanej funkčnej potraviny na báze ovocno- zeleninovej a mliečnej, príp. rybnej suroviny, ktorá bude obsahovať komponenty biogénnych prvkov a potravinových doplnkov, bude prijateľná z hľadiska senzorického, ekonomického a aj z hľadiska biovyužiteľnosti fortifikujúcich zložiek organizmom.
Druh projektu:APVV ()
Pracovisko:Oddelenie biochemickej technológie (ÚBT FCHPT)
Identifikácia projektu:APVV-0310-06
Stav projektu:Ukončený úspešne
Dátum začatia projektu:08. 02. 2007
Dátum ukončenia projektu:30. 06. 2010
Počet pracovníkov projektu:1
Počet oficiálnych pracovníkov projektu:0