16. 10. 2019  6:18 Vladimíra
Akademický informační systém

Projekty


Anti-aging at the molecular level: Antioxidants in Slovak and Austrian wines.

Garant: prof. Ing. Vlasta Brezová, DrSc.


Základní informace   Pracovníci      


Na této stránce máte zobrazeny podrobné informace o projektu. U hlavních projektů se zobrazuje navíc seznam podprojektů.

Popis projektu:Výskumy navrhovaného projektu sa budú realizovať v dvoch výskumných skupinách, ktoré sú vysoko erudované v chémii spinových lapačov, v EPR spektroskopii a v kvantitatívnom vyhodnocovaní spektroskopických experimentálnych dát. Dobre zdokumentovaná, reprodukovateľná a dôkazná technika určenia antioxidačnej aktivity významne zjednoduší klasifikáciu potravín a má vysoký potenciál, aby sa stala všeobecne používanou procedúrou. Tento predpoklad významne podporuje komerčná dostupnosť prenosných EPR spektrometrov a spinových lapačov. Uvedený výskumný projekt má významný vplyv na biochemický, chemický a inštrumentálny vývoj orientovaný na vývoj všeobecného skríningového protokolu na určenie antioxidačnej aktivity.
Druh projektu:Bilaterálna spolupráca - SR - Rakúsko ()
Pracoviště:Oddelenie fyzikálnej chémie (ÚFCHCHF FCHPT)
Identifikace projektu:SK-AT-00106
Stav projektu:Ukončený úspěšně
Datum zahájení projektu:09. 06. 2006
Datum ukončení projektu:30. 06. 2008
Počet pracovníků projektu:2
Počet oficiálních pracovníků projektu:0